ce ar trebui s știe tinerii interesați de voluntariat internațional

Dup cum am mai spus-o deja, Serviciul European de Voluntariat este o oportunitate grozav de a te dezvolta, de a vedea lumea și de a-ți face prieteni. ns trebuie s iei n considerare și urmtoarele:

– participnd la evs nu te mbogțești dect spiritual. Chiar dac programul acoper costurile minime de subzistenț, nu vei cștiga un salariu. Dar vei cștiga experienț personal, profesional și intercultural, un lucru cu care puțini se pot luda.

– trebuie s fii serios și responsabil. Nu poți s agreezi detaliile unui contract, dup care s descoperi c de fapt peste 3 luni ai un examen de dat și nu mai poți pleca. Sau s pleci ntr-un stagiu și a doua zi s te rzgndești c vrei acas, pentru c ți este dor de prieteni. De aceea este bine s stai s reflectezi dac evs este ceea ce vrei, dac te va ajuta și dac nțelegi toate riscurile și aspectele.

– partea de selecție și pregtire pentru evs este un proces de durat. Dac ai impresia c mine pleci, este total greșit. Dureaz aprox. 6 luni s treci prin procesul de selecție, de pregtire a proiectului, de obținere a finanțrii și de plecare n stagiu. Este adevrat c dac ai noroc poți prinde un proiect care este gata finanțat, dar aceasta este mai degrab excepția dect practica.

– organizația de trimitere va face totul pentru mine. Da, organizația de trimitere te va ajuta s nțelegi procesul, te va asista pe tot parcursul, va rezolva partea birocratic, ns va trebui s contribui și tu, s-ți cauți proiecte, s te pregtești activ pentru stagiu șamd.

– sunt șmecher și voi fenta sistemul. E aiurea s minți, o dat pentru c te vom descoperi destul de repede, pe de alt parte pentru c EVS este un program destinat celor motivați s se dezvolte. Att. Nu necesit mega-condiții, doar determinare.

O s mai completm cu idei, pe parcurs 🙂

Leave A Comment

Asociatia Colors este inreg. la Reg. Asociatiilor si Fundatiilor cu nr. 27/23.04.2008
CIF 23843119 RO75RNCB0053100754350001 operator de date personale nr. 18981

Get Adobe Flash player