Plimbri n cartier : trasee pentru plimbat și program de var

La finalul proiectului “Plimbãri în cartier”, finanțat de Raiffeisen Bank și implementat în perioada noiembrie 2011-mai 2012 de cãtre Asociația Colors, seniorii brașoveni implicați în activitãți le recomandã egalilor lor sã iasã la mișcare în Brașov, oferind 30 de idei de trasee pentru plimbãri cu grade diferite de dificultate. Totodatã seniorii brașoveni au și alte variante de petrecere activã a timpului liber, oferite de voluntarii Colors.

Dupã 8 luni în care s-au plimbat în cartier, au luat parte la ateliere de creativitate la Biblioteca Județeanã G. Barițiu și la jocuri pentru seniori la Centrul de Activitãți Colors, dupã drumeții Sub Tâmpa, în Poiana Brașov și la Pietrele lui Solomon și dupã excursiile finale de la Sinaia și Bran, grupul seniorilor pasionați de mișcare din proiectul “Plimbãri în cartier” a ales câteva trasee care pot fi parcurse de cãtre persoanele trecute de 55 ani, cu un efort mic sau moderat. Dintre acestea cele mai familiare sunt în parcurile Tractorul și Titulescu sau în zona centrului vechi din Brașov și zona Schei, ca de exemplu un traseu care parcurge zona dintre str. Republicii și Piața Unirii.

Traseele favorite ale seniorilor Colors sunt însã în mijlocul zonelor verzi care înconjoarã orașul: Dâmbul Morii, zona Iepure, Noua, zona Warthe, poiana Stechil. Seniorii sunt totodatã hotãrâți sã adauge în program și câteva excursii și drumeții la cetãțile din jurul Brașovului, prima pe listã fiind cetatea Râșnov.

Activitãțile destinate seniorilor din vara aceasta se vor desfãșura dupã urmãtorul program:

–          În fiecare marți, de la ora 10 – jocuri și activitãți de socializare pentru seniori, la Centrul de Activitãți Colors, str. Mircea cel Bãtrân nr. 4

–          În fiecare marți, de la ora 18 – gimnasticã pentru seniori, la Centrul de Activitãți Colors, str. Mircea cel Bãtrân nr. 4

–          În fiecare joi, de la ora 10 – plimbãri în cartier (urmãtoarea plimbare este la Dâmbul Morii, joi, 14 iunie, întâlnirea este în fața Casei Baiulescu din Livada Poștei)

–          În fiecare sâmbãtã, de la ora 10 – activitãți de mișcare și stretching, în parcul Tractorul

De asemenea urmãtoarea sesiune de creativitate pentru seniori va avea loc la Casa Baiulescu, secția francezã, joi, 7 iunie, de la ora 10.

Descarcã traseele pentru plimbãri în cartier de aici!

Ține-te la curent cu programul activitãților destinate seniorilor pe facebook.com/asociatiacolors!

Leave A Comment

Asociatia Colors este inreg. la Reg. Asociatiilor si Fundatiilor cu nr. 27/23.04.2008
CIF 23843119 RO75RNCB0053100754350001 operator de date personale nr. 18981

Get Adobe Flash player