Îndrumător, diseminator de informații și motivator prin exemplu propriu

DSC_0122

În 9 și în 10 octombrie, la Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Asociația Colors și Rețeaua CAN au susținut împreună două cursuri pentru profesori în cadrul proiectului “Eu voluntar, tu?” finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov. Ne-am dorit ca prin participarea la acest curs, cadrele didactice din județul Brașov să-și clarifice conceptul de voluntariat, să cunoască prevederile legii voluntariatului, precum și provocările modificărilor vizate și să-și împărtășească experiențele din domeniu.

39 de profesori provenind din licee, școli generale și grădinițe au avut ocazia să ia parte la cele două cursuri și să discute despre avantajele de a face voluntariat, dar și să afle mai multe chiar de la voluntari de vârste diferite, din cadrul Asociației Colors. Chiar dacă o bună parte din participanți au luat parte în trecut la diferite activități de voluntariat, marea majoritate nu au citit niciodată legea voluntariatului, de aceea informațiile succint prezentate s-au dovedit a fi extrem de utile. De asemenea profesorii au avut ocazia să dezbată rolul cadrelor didactice în promovarea voluntariatului, grupurile considerând că acestea trebuie să îndrume tinerii spre voluntariat, să îi informeze cu privire la legislație și oportunitățile de voluntariat și să îi motiveze prin exemplu propriu.

În anul școlar 2013-2014 organizatorii acestui proiect vor colabora cu ISJ Brașov și instituțiile școlare pentru a promova o abordare corectă a voluntariatului comunitar și folosind rețeaua informală creată în urma cursurilor, care cuprinde atât profesori, cât și peer-educatori.

Leave A Comment

Asociatia Colors este inreg. la Reg. Asociatiilor si Fundatiilor cu nr. 27/23.04.2008
CIF 23843119 RO75RNCB0053100754350001 operator de date personale nr. 18981

Get Adobe Flash player