Your Past is Your EuroFuture

Asociația Colors va sprijini Agenția Metropolitană Brașov în implementarea proiectului “Your Past is Your EuroFuture”, care constă într-un schimb de tineret între România, Turcia și Portugalia, finanțat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 1.1 Schimburi de Tineret și care va avea loc în luna martie, în Brașov.

Proiectul are ca scop dezvoltarea solidarităţii şi cultivarea înţelegerii reciproce între tinerii din cele 3 ţări europene, iar prin activităţile ce se vor derula se urmăreşte încurajarea tinerilor în depășirea barierelor culturale și  acceptarea diferențelor  sociale, economice și etnice. Proiectul vizează 21 de tineri cu oportunități reduse și din mediul rural, cu vârste cuprinse între 18-25 de ani.

În cadrul schimbului, tinerii vor participa la sesiuni de de educaţie non formală pe teme precum combaterea rasismului şi a xenofobiei, importanţa prezervării identităţii cultural istorice, identitatea multiculturală a propriei comunităţi în context european. Totodată, tinerii vor participa la ateliere susţinute de meşteri populari din Ţara Bârsei şi vor învăţa tehnici de pictură pe sticlă, olărit şi de confecţionat păpuşi din materiale textile. În plus, ei se vor familiariza cu conceptul de arie naturală protejată, vizitând Muntele Tâmpa şi ruinele Cetăţii Braşovia, dar şi principalele obiective turistice din Braşov şi Zona Metropolitană ( bisericile fortificate din Hărman şi Prejmer). Participanţii vor organiza o seară culinară, gătind după reţete specifice fiecărei ţări şi vor învăţa dansuri populare specifice fiecărui popor.

Voluntarii Colors le vor pregăti tinerilor jocuri indoor și outdoor, alăturându-se colegilor de la Rețeaua CAN, Centrului de Informare și Consiliere pentru Străini și Casei de Cultură a Studenților.

Leave A Comment

Asociatia Colors este inreg. la Reg. Asociatiilor si Fundatiilor cu nr. 27/23.04.2008
CIF 23843119 RO75RNCB0053100754350001 operator de date personale nr. 18981

Get Adobe Flash player