De ce ne încăpățânăm să facem evenimente despre voluntariat?

DSC_4030

Sâmbăta trecută am organizat a doua ediție a evenimentului “Eu voluntar, tu?”, susținut de data aceasta din buzunarul propriu al echipei Colors și partenerilor săi (ocazie cu care mulțumim Zizin și Just T pentru hidratare și Bibliotecii Jud. G. Barițiu pentru găzduire). La eveniment au luat parte tineri, majoritatea liceeni, dar și reprezentanți ai Organizațiilor neguvernamentale din Brașov și ai instituțiilor școlare. Peste 70 de persoane au avut ocazia să afle informații despre oportunitățile curente de voluntariat din Brașov, despre modificările Legii voluntariatului, să schimbe impresii cu voluntari activi, să testeze jocuri și activități nonformale sau să participe la scurte traininguri pe teme de interes din domeniul voluntariatului.

De ce sunt importante evenimente de acest fel? În primul rând pentru că domeniul voluntariatului este unul deosebit de dinamic, care necesită actualizarea cu regularitate a informațiilor – apar proiecte noi, voluntarii se schimbă și ei. Pe de altă parte pentru că organizațiile au nevoie să se întâlnească și să comunice între ele – unul din obiectivele noastre este să creștem calitatea intervenției în ONG-uri și instituții publice și să le ajutăm să nu irosească resursele. Și nu în ultimul rând, atunci când societatea promovează doar non-valorile este important să demonstrăm cu exemple practice că viața înseamnă mai mult decât ceea ce se promovează la tv, că dezvoltarea unei comunități și dezvoltarea personală merg mână în mână și că schimbarea începe cu fiecare dintre noi, puțin câte puțin.

Pentru poze de la eveniment vă invităm să intrați pe facebook.com/asociatiacolors.

Pentru participanți: certificatele au fost trimite pe email (verificați și folderul de spam) – pentru orice fel de nelămuriri vă invităm să ne contactați pe email sau telefon.

Pentru oportunități curente de voluntariat Colors vă invităm să verificați site-ul nostru – click aici!

Următoarea ediție a Jocurilor pentru voluntari va fi în data de 24 octombrie – găsiți informații despre eveniment pe facebook.

Leave A Comment

Asociatia Colors este inreg. la Reg. Asociatiilor si Fundatiilor cu nr. 27/23.04.2008
CIF 23843119 RO75RNCB0053100754350001 operator de date personale nr. 18981

Get Adobe Flash player