Puțină organizare comunitară nu strică nimănui :)

DSC_0025

Louis și Armando sunt organizatori comunitari la Seed House, în Wichita, Kansas (USA). Întâmplarea face să se afle în România exact în momentul în care cunoștințe de genul acesta sunt mai mult decât necesare pentru a genera și niste rezultate concrete 🙂 Așadar colegii noștri americani au avut ocazia să transmită o mică parte din ceea ce știu și practică zi de zi la ei acasă unui grup de tineri din Săcele, dar și unui grup de voluntari din diferite organizații neguvernamentale din Brașov. Marți ne-am aflat împreună la Săcele, unde am pornit o discuție despre problemele comunității locale prin prisma tinerilor din Moroianu și Jinga și modul în care fiecare dintre noi trebuie să ne implicăm pentru a găsi soluții. Discuțiile s-au purtat în jurul transportului local – subiect mai mult decât fierbinte în Săcele. Miercuri a avut loc atelierul “Introducere în organizare comunitară” în Brașov, destinat în principal ongiștilor locali, care a abordat principii de bază, precum puterea sau co-interesarea.

Brașov a fost prima oprire pentru cei doi organizatori. Urmează București, după care vor călători prin regiune, în țări precum Ungaria, Bulgaria și Slovacia.

Vizita a făcut parte din cadrul proiectului “Sustaining civic Participation in minority communities” derulat de Great Lake Consortium şi finanţat de State Department.

Leave A Comment

Asociatia Colors este inreg. la Reg. Asociatiilor si Fundatiilor cu nr. 27/23.04.2008
CIF 23843119 RO75RNCB0053100754350001 operator de date personale nr. 18981

Get Adobe Flash player