Nonformal pentru părinți

Nonformal pentru părinti (proiect pentru părinți cu copii mici)

INTRÃ ȘI VOTEAZÃ-NE pânã în 17 septembrie pe www.raiffeisencomunitati.ro !!!!!!!!!

—–

1. Nevoia identificatã

Din activitatile realizate in ultimii 3 ani in Brasov am descoperit ca parintii petrec din ce in ce mai putin timp cu copiii lor, ca nu mai stiu sa se joace cu ei, cu efecte asupra procesului de dezvoltare normala a copiilor; infrastructura socio-culturala si de timp liber a orasului nu este foarte dezvoltata; retelele sociale (ex. Facebook) si cele informate (grupul de prieteni) pot ajuta in diseminarea de bune practici. Parintii au nevoie sa-si dezvolte abilitati practice de petrecere a timpului liber cu copiii lor, sa aiba acces la resurse informationale si activitati, in caz contrar, vom vedea efectele negative in dezvoltarea copiilor lor (supraponderali, deprimati sau violenti, incapabili sa comunice si sa relationeze).

2. Scopul proiectului

Cresterea numarului parintilor cu copii mici care folosesc metode nonformale de petrecere a timpului liber.

3. Obiectivele proiectului

1. Dezvoltarea unor abilitati nonformale DIY (do it yourself) in gestionarea timpului liber, in randul a minim 100 de parinti cu copii mici, folosind tutoriale online, sharing de informatii cu egali si voluntari nonformali
2. Promovarea unor exemple de activitati nonformale in randul comunitatii brasovene, folosind resurse online (pagina facebook, site Colors) si evenimentele DIY

4. Grupul þintã vizat

Grupul tinta: 100 parinti cu copii mici (1-6 ani) din zona metropolitana Brasov. Institutii si organizatii: Inspectoratul Scolar Judetean Brasov, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Brasov, gradinite si scoli generale, Eliana Mall Brasov. Beneficiari indirecti: parintii cu copii mici, indiferent de locatie.

5. Activitãþile proiectului

Principalele activitati sunt:
– 4 ateliere pentru parinti, in cadrul carora acestia vor invata sa foloseasca metode nonformale pentru a organiza timpul liber al familiei lor intr-un mod creativ, impartasind idei cu alti parinti si voluntarii proiectului,
– 6 tutoriale Nonformal DIY (do-it-yourself), care vor exemplifica metodele nonformale propuse parintilor,
– 2 evenimente Nonformal pentru parinti, in cadrul carora parintii vor “testa” una din metodele nonformale propuse, fiind ghidati de catre voluntari.
– Facebook Nonformal pentru parinti, constand in crearea unei sectiuni de resurse DYI pe pagina si site-ul Colors

6. Calendarul și activitãþile

1. NONFORMAL DO IT YOURSELF (septembrie)
In cadrul proiectului vom realiza 6 filmulete (5-15 min), care exemplifica diferite activitati aferente metodelor propuse (reciclare creativa, jocuri, miscare/outdoor). Filmuletele sunt realizate de catre membrii echipei proiectului si vor fi postate pe facebook; estimam minim 1000 de vizualizari.
2. ATELIERE PENTRU PARINTI (septembrie-octombrie)
In cadrul proiectului vor exista 4 ateliere destinate parintilor, in cadrul carora acestia vor invata cum sa foloseasca diferite metode nonformale pentru a organiza timpul liber al familiei lor intr-un mod creativ, impartasindu-si ideile si experientele cu alti parinti si cu animatorii organizatiei. Vom oferi un spatiu in care parintii pot testa nonformalul, discuta, crea. Atelierele vor avea loc la Centrul de Activitati Colors (100 parinti, 3 metode nonformale utilizate).
3. EVENIMENTE NONFORMAL PENTRU PARINTI (octombrie-noiembrie)
Desfasurate pe parcursul unei zile, destinate parintilor cu copii mici din zona metropolitana Brasov, vor fi organizate fie outdoor (parcul Tractorul), fie in interior (Eliana Mall). In cadrul acestor 2 evenimente, 100 de parinti si copiii lor vor testa una din metodele nonformale propuse, fiind ghidati de catre voluntari. Conceptul presupune oferirea logisticii, exemplificarea metodei si sustinerea “din umbra”, astfel incat parintii sa treaca peste inhibitii, sa devina creativi, activi si implicati.
4. FACEBOOK NONFORMAL PENTRU PARINTI (septembrie-noiembrie)
In cadrul paginii de facebook a asociatiei Colors, precum si pe site-ul plinideidei.ro va fi creata o sectiune destinata tutorialelor nonformal DIY, resurse oferite gratuit parintilor dornici sa-si dezvolte abilitatile nonformale de gestionare a timpului liber (reach: minim 200).
5. PROMOVARE, MONITORIZARE – de echipa proiectului și voluntari, pe tot parcursul proiectului; pentru promovare vom folosi fluturasi, insigne si promovare online; EVALUARE (noiembrie)

7. Echipa implicatã în desfãºurarea proiectului

Claudia Popa, presedinte – va coordona implementarea proiectului si echipa acestuia, fiind totodata responsabila cu relationarea cu partenerii, promovarea proiectului, evaluarea acestuia si raportarea catre donator, furnizarea de know-how privind metodele nonformale.
Carmen Budileanu, animator – va lucra impreuna cu voluntarii in realizarea tutorialelor nonformale DYI, crearea sectiunii online de resurse informationale si promovarea acesteia pe facebook, furnizand totodata know-how privind metodele nonformale.
Lucian Popa, organizator evenimente – va lucra impreuna cu voluntarii la organizarea atelierelor si evenimentelor nonformale, precum si la promovarea lor in comunitate, furnizand totodata know-how privind metodele nonformale.
Tatiana Keresteș, contabil – responsabila cu inregistrarile contabile in conformitate cu legislatia in vigoare
4 voluntari animatori – se vor implica in exemplificarea metodelor nonformale in cadrul atelierelor si evenimentelor nonformale, contribuind totodata la realizarea tutorialelor DIY.

8. Rezultatele estimate la finalul proiectului

In urma acestui proiect, cel putin 100 de parinti vor sti sa foloseasca macar o metoda nonformala in organizarea timpului liber al copiilor lor. Parintii vor avea acces la tutoriale in limba romana, cu diferite modele de activitati, la o retea de egali si la expertiza animatorilor Colors. Pe termen lung dorim sa vedem mai multi parinti care ies in parc si se joaca cu copiii lor, care se folosesc creativ de informatiile care circula online, o mai buna relationare in cadrul familiilor, copii care se dezvolta armonios, o presiune facuta de brasoveni asupra societatii pentru dezvoltarea vietii culturale si a infrastructurii de timp liber. Si nu in ultimul rand o dezvoltare urbana armonioasa, care pune in echilibru diferitele nevoi ale locuitorilor sai. Rezultate: 100 parinti cu copii mici care cunosc metode nonformale, 6 tutoriale online, cu minim 1000 vizualizari, 3 metode nonformale folosite, 4 ateliere pentru parinti, 2 evenimente nonformale, o sectiune nonformal DIY pe facebook.

9. Continuitatea proiectului

Metodele sunt cele folosite si in proiect: sharing de informatii intre parinti/ parinti si voluntari, resurse online si organizarea de evenimente regulate pentru parinti si copii. In plus vom folosi expertiza acumulata din realizarea de tutoriale si ateliere si logistica achizitionata. Ne bazam pe grupul de voluntari si parinti dornici sa experimenteze noi metode nonformale, sa promoveze mesajele proiectului si sa contribuie indirect la atragerea de donatii viitoare.

INTRÃ ȘI VOTEAZÃ-NE pânã în 17 septembrie pe www.raiffeisencomunitati.ro !!!!!!!!!

Comments
2 Responses to “Nonformal pentru părinți”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] CITEȘTE DESPRE NONFORMAL PENTRU PĂRINȚI aici: http://plinideidei.ro/idei/hippo/nonformal-pentru-parini […]Leave A Comment

Asociatia Colors este inreg. la Reg. Asociatiilor si Fundatiilor cu nr. 27/23.04.2008
CIF 23843119 RO75RNCB0053100754350001 operator de date personale nr. 18981

Get Adobe Flash player