EVS/SEV

European Voluntary Service sau Serviciul European de Voluntariat

Asociația Colors este acreditată începând cu data de 26.05.2011 în cadrul SEV ca și coordonator, organizație gazdă și de trimitere (număr de acreditare 2011-RO-32). Oferim plasamente pentru un număr aproximativ de 10 voluntari, găzduiți în Brașov, în stagii pe termen lung (12 luni), în programe de animație, creativitate și mișcare pentru beneficiarii organizației. Totodată oferim suport informațional voluntarilor care doresc să efectueze un stagiu de voluntariat într-o altă țară.

————-

Proiecte EVS aprobate

Step in 2 – trimitere 1 voluntar în Portugalia, stagiu de 12 luni, începând din 1 ianuarie 2012 (Asociația Colors este partener) – citește mai multe aici!

Fii activ și creativ! (Be Active and Creative!) – găzduire 5 voluntari din Turcia, Spania și Polonia, stagiu de 12 luni, începând cu 1 martie 2012 (Asociația Colors este coordonator și organizație gazdă) – citește mai multe aici!

Hand in hand with Europe – găzduire 2 voluntari din Turcia, stagiu de 12 luni, începând cu 1 mai 2012 (Asociația Colors este partener) – citește mai multe aici!

I’m here! – găzduire 2 voluntari din Turcia, stagiu de 2 luni, începând cu 1 iulie 2012 (Asociația Colors este partener) – citește mai multe aici!

Move it! – găzduire 4 voluntari din Germania, Spania și Franá, stagii de 6 și 12 luni, începând cu 1 septembrie 2012 (Asociația Colors este coordonator și organizație gazdă) – citește mai multe aici!

————-

Vrei să pleci ca voluntar într-o țară europeană?

Cea mai grozavă oportunitate de dezvoltare personală o constituie la ora actuală voluntariatul într-un stagiu efectuat într-o altă țară europeană, prin intermediul Serviciului European de Voluntariat. Pentru o perioadă de maxim 12 luni, programul îți va acoperi costurile de subzistență și bani de buzunar pentru lunile în care te vei dedica unui proiect într-o organizație sau instituție din domeniul tău preferat, vei învăța să trăiești independent, să comunici într-o limbă străină și vei trăi experiența unei alte culturi. Beneficiile pentru dezvoltarea ta personală sunt nenumărate, dar pentru asta trebuie să îți dorești cu adevărat să fii parte activă a procesului de învățare.

Mai întâi de toate ar trebui să te înarmezi cu răbdare, pentru că procesul de a căuta organizația și proiectul potrivit, de a trimite actele necesare, de a fi selectat și finanțat durează câteva luni (noi am estimat undeva între 4-6 luni minim).

Un scurt ghid pentru tinerii interesați de EVS:

– fă o listă cu domeniile care te interesează și în care vrei să faci voluntariat și cu țările vizate; te va ajuta să treci mai rapid prin baza de date cu organizațiile acreditate să fie gazdele voluntarilor EVS. Intră pe http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm și caută organizații și proiecte care te interesează; ele trebuie să fie acreditate cel puțin ca organizații de găzduire (hosting).

– actualizează-ți CV-ul în limba engleză (format european), arătând care sunt competențele și experiența ta vis-a-vis de poziția de voluntar dorită  și nu uita să adaugi o secțiune cu datele persoanei de contact pentru situații de urgență (părinți, prieteni etc); pregătește-ți un draft de scrisoare de motivație, pe care îl vei adapta pentru fiecare proiect sau organizație vizată (cea mai importantă parte va fi cea în care arăți de ce îți dorești să te implici în proiectul respectiv). Acestea sunt documentele minime pe care le vei trimite organizațiilor care te interesează, folosind datele de contact din formularele pe care le-ai găsit în baza de date.

– caută în România o organizație acreditată EVS pentru activități de trimitere (sending), care să îți fie accesibilă, din punct de vedere geografic și comunicațional (ar fi de preferat să fie în localitatea ta). Ea te va ajuta să treci prin birocrație cu succes și îți va oferi o parte de training înainte de plecarea în stagiul de voluntariat.

Dacă ai găsit un proiect interesant, ai trimis cv-ul și scrisoarea de motivație, ai participat la interviu sau alte probe și ai și organizație de trimitere, de aici încolo, lucrurile sunt pe calea cea bună 🙂

Suntem convinși că deja ai mii de întrebări: ne poți contacta pe email sau telefon și îți răspundem cu plăcere 🙂

Comments
4 Responses to “EVS/SEV”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Leave A Comment

Asociatia Colors este inreg. la Reg. Asociatiilor si Fundatiilor cu nr. 27/23.04.2008
CIF 23843119 RO75RNCB0053100754350001 operator de date personale nr. 18981

Get Adobe Flash player